Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Április

HKSzCsPSzV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

2021

Hirdetések

KitekintésA Józsefvárosi Regnum Marianum családközössége

 


Több mint 30 évvel ezelőtt, 15 családdal indult közösségünk. Gyermekeink, mi is, a Szent József templomba jártunk. Míg ők a Regnum Marianum közösség tagjai lettek, nekünk is fontos volt, hogy egy közösséghez tartozzunk. Így formálódott, alakult évtizedek során a CSK. Gyümölcseik a mi gyümölcseink: a gyerekek gyermekei, unkáink száma szinte „megszámlálhatatlan”. Van olyan családunk, ahol az unokák száma elérte a 30-at. Az ő előmenetelük, helyük a világban nekünk is örömet jelentenek, még akkor is, ha esetleg távol kerültek tőlünk, és egymástól. Az örökkévalóságba is többen „előre mentek” (megtapasztalva emberi gyarlóságunkat). Életkorunk is megnehezíti a rendszeres találkozást. De ennek ellenére még mindig havonta találkozunk: közös imára, Biblia-olvasásra, emlékezésre. Erről a fényképről is többen hiányoznak, pedig olyan fontos, hogy amikor csak lehet, együtt legyünk.

Amikor beszámolunk az elmúlt esztendőről, arra buzdítunk minden fiatalt, minden közösséget kereső családot: ne adják fel a közösség-keresést, legyen fontos mindnyájuk számára – ahogy nekünk is – Jézus Egyházába, annak egy kicsiny közösségébe tartozni.

Családközösségünk 2011-ben

Havonta rendszeresen összejövünk, de a tavaly nyár végi találkozásunkra a megszokott Budapest helyett egyikünk kedves meghívására Nagyorosziban került sor. Több generációs családi emlékekkel teli házba léptünk, nagyon jó érzés volt ott lenni.

Öröm volt, hogy korelnök tagunk is vállalta az autós utazás fáradalmait, valamint a beszélgetés mellé feltálalt ebéd is, amit nagy szeretettel együtt raktak össze mindazok, akik eljöttek. Meglátogattuk a helyi plébánia gyönyörű templomát és a plébánossal nemcsak a jelenről, elődeiről is beszélgethettünk. Fontos és felemelő dolog emlékezni.

Sok szép élménnyel gazdagodtunk és elhatároztuk, idén is lesz a korábbi zebegényihez és visegrádihoz hasonló újabb nyaralólátogatásunk. A következő helyszín Dunabogdány lesz, ahova már megvan a meghívónk. Sokunknak kellemes hír: kevés ott a lépcső. Mert sajnos ez már nem mindegy, egyre többen vagyunk, akiknek más-más betegség miatt fontos, hogy hány lépcsőt meg milyen távolságokat kell leküzdenünk.

A rendes havi találkozók mellett különleges, felemelő alkalom volt a magasztos templomi Liszt Ferenc koncertet követő rövidített találkozónk.

Dr. Mester Ádám