Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Április

HKSzCsPSzV
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

2021

Hirdetések

Kitekintés

Házas Hétvége Mozgalom
(Marriage Encounter)
a Józsefvárosban

 

Elérhetőségük: A plébánián (1082. Horváth Mihály tér 7) illetve a www.hazashetvege.hu honlapon.

A közösség alapítója: Gabriel Calvo spanyol pap, akit 1952-ben szenteltek. Ő kezdett foglalkozni házaspárokkal, akik azt kérték, hogy MINT HÁZASPÁRNAK legyen közös lelkivezetőjük.

A Házas Hétvége célja: hogy a családok rátaláljanak a gyöngéd és felelősség teljes szeretetre. Hogy a beszélgetés, az érzések kimondása, visszahozza azt a mély egységet, melyet a házasságkötéskor a párok átéltek. Hogy megtanuljanak odafigyelni egymásra, képessé váljanak a lelki sebek gyógyítására.

Létszám: Magyarországon és a magyar nyelvterületen közel 4000 házaspár, a Bel-pesti csoportnál 25 házaspár éli meg a lelkiség ajándékát.

Találkozók: a Bel-pesti régió a Szent József plébánián, Horváth Mihály tér 7, minden hónap 3. kedd estéjén találkozik.

A közösség vezetőjének elérhetősége:
Hegyi István és Marianna - ihegyi[kukac]rec[pont]org

Feladatuk a plébánián: Emlékeztetni szeretnénk a párokat arra, hogy a házasságban sohasem ketten, hanem a Jó Istennel kapcsolatot tartva tudjuk csak kapcsolatunkat kiteljesíteni. Igyekszünk kapcsolatot tartani minél több házaspárral, szeretnénk minél többeket eljuttatni az “Első Hétvégé”-re, mely után már örömmel várjuk őket a havi találkozóinkon.

Landesz Gyula és Rita 40. házassági évfordulóját ünnepeltük 2016. május 22-én a szentmisén
Képek

Köszönet
A 2011 / 2012 tanév rendezvényei


Október 18–án a Hétvége Budapesti Tartományvezetői Halupka Tibor és Erzsi beszéltek az új párok megszólításának nehézségeiről, az Első Hétvégére, a közösségbe való meghívás fontosságáról.

November 15–én hétvégés közösségünkből Pálinkás Laci és Orsi tartottak bevezetőt, melynek az volt a címe, hogy elfogadod-e a házasságot, amely gólyahirrel kezdődik?

December 9-én a budapesti tartomány közösségeit egy egész napos lelkigyakorlaton vehettek részt.

Január 17–én Hegyi István és Marianna tartottak bevezetőt a “GPS” címmel., mely arról szólt, hogy életünk váratlan eseményei sokszor teszik szükségessé az “újratervezést”.

Február 21–én Halupka Tibor és Erzsi ajándékoztak meg bennünket a balga és okos szűzek példázatának feldolgozásával.

Februárban csoportunk több házaspárja részt vett a Házas Hétvége által szervezett misén, mely záró eseménye volt a Házasságok világnapja alkalmából egy hétig tartott rendezvényeknek.

Március 20–án Mészáros Géza és Márti beszéltek házasságuk “szent teheneiről”.

Április 22–én egy fiatal pár – Salacz Balázs és Zsófi - ajándékoztak meg bennünket “Nyomot hagyni – örökségeink” című bevezetőjükkel.

Május 15–én Németh Csaba és Zsuzsi ill. Karacs Kristóf és Ági tartottak egy gondolatébresztő bevezetőt “Séta házasságunk kertjében” címmel.