Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Események

Gyerekkuckó

Angelico

 

 

 

Látogatások száma az oldal indulása óta:

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

< November

HKSzCsPSzV
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

2017

Hirdetések

Kitekintés

ZENEI ÉLET

Templomunk orgonája

Az orgona felújításra szorul, gyűjtünk rá.
A részletek az „Alapítványok” oldalon olvashatók


Gregorián kórus

Bemutatkozunk

Hámori Gergely kántor

Hívő katolikus vagyok, kántor családból származom. 1999 szeptembere óta orgonálok Józsefvárosban, kezdetben kisegítő kántorként, majd állandó szolgája lettem a liturgiának. 2008-ban elindítottam egy gitáros kórust is itt a templomban, mellyel minden vasárnap énekelünk. A józsefvárosi plébánia a második otthonom, hiszen Jézus Krisztus jelenléte és közelsége, a liturgia ünneplése a hívőkkel együtt minden alkalommal valóban lélekemelő. Szolgáljon ez az ünneplés a további években is Isten dicsőségére!

Harmath Dénes orgonista

2002 szeptemberében kerültem a Szent József plébániára, ahol zongoratanárnőm, Kiss Zsuzsanna javaslatára Hámori Gergely mellett elvállaltam a kántori szolgálatot. Nem sokkal ezután itt részesültem a plébánia fiataljaival együtt a bérmálkozás szentségében, ekkor ismerkedtem össze a helyi Regnum Marianum Gémek csapatával, azóta már tagja is vagyok. A Budapesti Műszaki Egyetemen informatikus mérnöki diplomát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pedig BA orgonaművész diplomát szereztem, Pálúr János, Ruppert István és Fassang László tanítványaként. Aktívan közreműködöm a templom zenei életében, erre többek között olyan alkalmakon került sor, mint a Nyitott Templomok Éjszakája, vagy a Liszt- és a Kodály-évforduló alkalmából rendezett hangversenysorozatok.

Jelenleg a következő formációkban zenélek: a Simplicissimus régi zenei kamaraegyüttes, a Búgócsiga Zenede gyerekzenekar, a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekara és Oratóriumkórusa, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyeskara, valamint a belvárosi ferences templom Greccio kamarakórusa.

Vargha Viktor kántor

1993-ban születtem Budapesten, és már gyerekkoromtól kezdve a Szent József templomba jártunk a családommal szentmisére, itt kezdtem hittant tanulni, itt lettem elsőáldozó és bérmálkozó, így sok szálon kötődöm Józsefvároshoz. 2003-ban lettem tagja a Józsefvárosi Regnum Marianumban a Pingvinek csapatának, majd 2012 szeptemberétől a legifjabb helyi regnumi közösség, a Turákók népének vezetője vagyok.

Zenei tanulmányaimat 2003-ban, a Józsefvárosi Zeneiskolában kezdtem zongora szakon Tapasztó Gábor növendékeként, majd 2007-ben a zuglói Szent István Király Zeneiskolában kezdtem el orgonálni Kecskés Mónika és Deák László tanítványaként. 2009-től teljesítek kántori szolgálatot a Szent József plébánián Hámori Gergely és Harmath Dénes mellett.

2012-ben érettségiztem a budapesti Piarista Gimnáziumban, ahol továbbra is rendszeresen teljesítek szolgálatot kántorként és orgonistaként egyaránt. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának földtudomány szakos hallgatója vagyok.