Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Május

HKSzCsPSzV
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

2021

Hirdetések

Kitekintés

ZENEI ÉLET

Templomunk orgonája

Az orgona felújításra szorul, gyűjtünk rá.
A részletek az „Alapítványok” oldalon olvashatók


Gregorián kórus

Bemutatkozunk

Hámori Gergely kántor

Hívő katolikus vagyok, kántor családból származom. 1999 szeptembere óta orgonálok Józsefvárosban, kezdetben kisegítő kántorként, majd állandó szolgája lettem a liturgiának. 2008-ban elindítottam egy gitáros kórust is itt a templomban, mellyel minden vasárnap énekelünk. A józsefvárosi plébánia a második otthonom, hiszen Jézus Krisztus jelenléte és közelsége, a liturgia ünneplése a hívőkkel együtt minden alkalommal valóban lélekemelő. Szolgáljon ez az ünneplés a további években is Isten dicsőségére!

Harmath Dénes orgonista

2002 szeptemberében kerültem a Szent József plébániára, ahol zongoratanárnőm, Kiss Zsuzsanna javaslatára Hámori Gergely mellett elvállaltam a kántori szolgálatot. Nem sokkal ezután itt részesültem a plébánia fiataljaival együtt a bérmálkozás szentségében, ekkor ismerkedtem össze a helyi Regnum Marianum Gémek csapatával, azóta már tagja is vagyok. A Budapesti Műszaki Egyetemen informatikus mérnöki diplomát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pedig BA orgonaművész diplomát szereztem, Pálúr János, Ruppert István és Fassang László tanítványaként. Aktívan közreműködöm a templom zenei életében, erre többek között olyan alkalmakon került sor, mint a Nyitott Templomok Éjszakája, vagy a Liszt- és a Kodály-évforduló alkalmából rendezett hangversenysorozatok.

Jelenleg a következő formációkban zenélek: a Simplicissimus régi zenei kamaraegyüttes, a Búgócsiga Zenede gyerekzenekar, a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekara és Oratóriumkórusa, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyeskara, valamint a belvárosi ferences templom Greccio kamarakórusa.