Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Május

HKSzCsPSzV
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

2021

Hirdetések

KitekintésÖKUMENIKUS IMAHÉT JÓZSEFVÁROSBAN - 2020. január


Megtekintés a YouTube-on:itt


„AZ IGAZSÁGRA ÉS CSAKIS AZ IGAZSÁGRA TÖREKEDJ”
IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért

2019. január 20–27.

A JÓZSEFVÁROSI IMAHÉT PROGRAMJA

ÖKUMENIKUS IMAHÉT
2018. JANUÁR 21-28.

Józsefvárosi program

25 ÉVES A JÓZSEFVÁROSI ÖKUMENIKUS IMAHÉT
2017. január 15-22.

Ökumenikus imaalkalom a Kőris utcában 2017

Kiss Ferenc írása

ÖKUMENIKUS IMAHÉT
2015. január 18-25.

Kiss Ferenc az imahétről

ÖKUMENIKUS NŐI VILÁGIMANAP JÓZSEFVÁROSBAN
2014

2014. március 6. Üllői úti Evangélikus Templom

Az imanap evangélikus szemmel - Gombkötő Beáta

Képek

ÖKUMENIKUS ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2013. december 7.

A „Józsefváros” december 17-i számában megjelent cikk
„Tudatosan imádkozni – imádkozva cselekedni!”
ÖKUMENIKUS NŐI VILÁGIMANAP JÓZSEFVÁROSBAN

2013. március 2. József utcai Baptista Kápolna

Az imanap katolikus szemmel - Kiss Ferenc és felesége

A rendezó baptista gyülekezet cikke - Jobbágy Ferencné

Képek
"hogy mindnyájan egyek legyenek"
(Jn 17,21)ÖKUMENIKUS CSOPORT

Józsefvárosban 20 éve kezdődött az ökumenikus együttműködés. Résztvevői a környékünkön levő baptista, evangélikus, katolikus és református gyülekezetek és egyházközségek. Közösségünk havonta egyszer a Salétrom u. 5 alatti református egyházközség gyülekezett termében tartja a közös bibliatanulmányozási összejöveteleket.

Minden évben megtartjuk az ökumenikus imanyolcadot, ilyenkor egymás templomaiban, kápolnáiban együtt imádkozunk. Plébániánkon minden Pünkösdkor közös lélekhívó imatalálkozóra gyűlünk össze. Egyházi, világi, nemzeti ünnepeinken történő helyi emlékezésre meghívjuk az ökumenikus csoporthoz tartozó közösségeket.

2011-ben a Szakrális Művészetek Hetének rendezvényei sorában nálunk, Józsefvárosban "nyitott templomok estéjét" tartottunk, ehhez kapcsolódva a Horváth Mihály téri Micimackó kertben szeptember 17-én jöttünk össze közös imára, énekre, zenehallgatásra, igehirdetésre. Utána átmentünk a József utca 12. sz. alatti Baptista Kápolnába, ahol Újvári Ferenc baptista lelkipásztor bemutatta a frissen felújított kápolnát, majd a baptista ének- és zenekar hangversenyével zártuk a találkozót.„Íme, milyen jó és milyen gyönyörűséges,
ha együtt laknak a testvérek!”
(Zsolt 133,1)ÖKUMENIKUS TALÁLKOZÓ A MICIMACKÓ KERTBEN


A józsefvárosi ökumenikus közösséghez tartozó baptista, evangélikus, katolikus és református egyházközségek és gyülekezetek az együttműködés 20. születésnapját közös imával, igehirdetéssel, zenével ünnepelték a Micimackó kertben. Kiss Ferenc rk. képviselőtestületi tag megnyitója után a nyilvános tanúságtételt a Külső-józsefvárosi Református Egyházközség zenészei kezdték, a kertbe csábítva néhány kíváncsi járókelőt és környéken lakót.


Az igehirdető lelkészek

A lelkipásztorok szokásosnál szabadabb stílusú, sok humorral fűszerezett igehirdetése és az igehirdetések közti színvonalas, egyházias témájú zenei szolgálat, versmondás, színpadi jelenet nagyon jó hangulatot teremtett. Hasznos volt, hogy kicsit részletesebben megismerhettük az egyes egyházközségek és gyülekezetek életét is.


Néhány szolgálattevő: a Külső-józsefvárosi Református Egyházközség zenészei (Kovács Zalán és Kovács Botond),az „OZVENA – VISSZHANG” Ökumenikus Szlovák Énekkar, a baptista ifjúsági színjátszó csoport


Az összejövetel a József utcai Baptista Kápolnában zárult. Megcsodáltuk a most felújított kápolnát, majd meghallgattuk Révész László remek orgonahangversenyét és a helyi gyülekezet egyáltalán nem amatőr színvonalú énekkarát. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítettek a szervezésben, a szükséges eszközök előteremtésében, a Micimackó kert berendezésében, a finom szendvicsek és sütemények elkészítésében, a lelkészeknek, a közreműködőknek, a résztvevőknek. Öröm volt együtt ünnepelni!


A résztvevők és a szerény agapéról gondoskodók

 

Csirszka Jánosné Marika további képei
a következő helyen tekinthetők meg:
Micimackó kert