Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Május

HKSzCsPSzV
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

2021

Hirdetések

Kitekintés


„Segíts, hogy segíthessünk!”A KARITÁSZ PLÉBÁNIÁNKON


Michels Antal plébános atya kezdeményezésére és a Magyar Katolikus Karitász támogatásával 2015-ben ismét megalakult a karitász csoportunk.

Feladataink:

- Lelki, szellemi, természetbeni segítségnyújtása az arra rászorulóknak. A beérkezett kérelmek ügyintézése az igazoltan rászoruló egyének és családok támogatása személyre szabott segítségnyújtással
- Intézményekkel összehangolva részvétel az országos élelmiszersegély programok gyűjtésében
- Lelki napok és szakmai továbbképzések szervezése
- A Katolikus Karitász által rendelkezésre bocsájtott adományok szétosztása az arra rászorulóknak

A plébániai karitászcsoport tevékenység formái:

- Idősgondozás
- Munkanélküliek és hajléktalanok segítése
- Családgondozás
- Testi-lelki sérültek és fogyatékosok gondozása
- Nemzetiségi kérdések kezelése
- Részvétel a Karitász országos segélyprogramjában

Karitászvezető: Varga Éva Anikó

Karitász önkéntesek köszöntése templomunkban 2016. június 17-én az 5 órai szentmise keretében

Tóni atya megható szentbeszédében köszöntötte a Józsefvárosi Szent József Plébánián 2015-ben újjáalakult Szent Antal Karitász csoport újonnan választott tagjait.
Jelenleg regisztrált Önkéntes segítőink: Dr. Alexi Erzsébet, Kerékgyártóné Zalka Cecília, Csirszka János, Varga Éva Anikó, Kovács Ferencné Katalin, Kiss Ferencné Etelka, Tóth Sándorné Éva, Havasné Kerezsi Anna, Király Emma, Konrád Ágnes, Bodoni György, Boros Anita és Hámori Gergely.

Isten áldja segítő szolgálatukat!

Hátrányos helyzetű gyerekek tanulmányainak segítése

Karitász csoportunk 2018. októberétől tanulószobát szeretne létrehozni a plébánián hátrányos helyzetben lévő és tanulmányaikban segítségre szoruló általános iskolás korú gyermekek számára. A korrepetálást igény és tantárgy szerint heti egy-két alkalomra tervezzük.
A karitász csoportunk olyan pedagógus vagy tantárgyakban jártas önkéntes személyek jelentkezését várja, akik szívesen korrepetálnának gyermekeket a plébánián. Egyelőre szeretnénk felmérni, hogy a jelentkező segítők milyen tantárgyak korrepetálását tudnák vállalni és milyen rendszerességgel. Egyetemi hallgatókra és nagyobb gimnazistákra is számítunk.
Továbbá szeretnénk felmérni, hogy a korrepetálásra hány fő hátrányos helyzetű gyermek tartana igényt (szülők jelzését várjuk).


Csatlakozz hozzánk, új karitász tagok jelentkezését várjuk!

A Szent Antal szobor elé helyezett ládába tartós élelmiszereket gyűjtünk, a perselybe helyezett adományoka, krízis helyzetbe kerülő embertársaink támogatására fordítjuk.
Tartós élelmiszer: liszt, cukor, olaj, rizs, búzadara, tészta, kávé, kakaó, konzervek, stb.
Egyéb adomány: előzetesen egyeztetve a sekrestyében vagy a plébánia irodájában adhatják le.
Pénzadományokat a Szent Antal perselybe vagy az Egyházközség CIB-Bank számlaszámára utalhatják át. Utalás esetében a tárgy sorában fel kell tüntetni: Karitász javára!
Számlaszám:
10701379-68585167-51100005

Antal atya augusztus 20-án a karitászos munkatársakkal


SZEGÉNYEK SZOLGÁLATA

XVI. Benedek pápa a „Deus Caritas est” enciklikájában három dologról szól: "kérügma (igehirdetés), leiturgia (szentségi élet) és diakónia, azaz szolgálat". Ezen a helyen a harmadikról szeretnénk tudósítani olvasóinkat, támogatásukat és segítségüket kérve.

Néhány szó a hajléktalanok "téli" foglalkoztatásáról:

2 évvel ezelőtt, három héten keresztül 20 hajléktalannak adtunk lakást, élelmet, lelki táplálékot (lelkigyakorlat). Ebből nőtt ki a 2011. nagycsütörtöki lábmosás.

2012-ben ugyancsak az Itínerben két héten át nappali melegedő formájában foglalkoztunk a rászorulókkal: próbáltuk a téli hidegben az Egyház melegét adni.

2013-ban, az idei esztendőben est-ebédre hívtuk a hajléktalanokat: január 18-án pénteken 210, január 25-én 160, február 1-én 240 fedélnélkülinek adtunk est-ebédet: a beszerzett élelmiszert Teréz Anya munkatársai megtisztították, első alkalommal egy család, utána hitoktatóink egyike megfőzte, a Regnumi és az egyetemista fiatalok kiosztották.

Február 8-án, az utolsó étkezést követően megköszöntük a munkatársaknak, az önkénteseknek, az alapanyagokat ingyen felajánló vállalkozónak a segítséget.

A képek az étkezésekről adnak "ízelítőt".

Adj egy kiló szeretetet - 2013. Karácsony

Ökumenikus diakónia Józsefvárosban 2014