Plébánia

Papjaink

Miserend

Elérhetőség

Urnatemető

Képv. testület

Hitoktatás

Közösségek

Zenei élet

Ökumené

Karitász

Alapítványok

Havi egy könyv

Cikkek

Archív

Gyerekkuckó

Angelico

Hozzáadom ezt a lapot a kedvenceimhez!

Eseménynaptár

Március

HKSzCsPSzV
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2023

Hirdetések

Kitekintés

Beérkezett vélemények a
Medjugorje Napról

A tanúságtétel alatt egy SMS érkezett Kemenes Gábor atya telefonjára. Danko atya tanúságtételében arról beszélt, hogy 400 hivatást adott Medjugorje: sokan ott határozták el, hogy papok, szerzetesek, nővérek lesznek. Még az előadás alatt elolvastuk az üzenetet. Szövege ez volt:
„Én is ott kaptam hivatásomat. És jelentkeznem kellett a közösségbe.” Küldője, egy traumatológus orvosnő, most a Vinculum Caritatis közösség fogadalmas tagja.

„Nagymamám kérte, hogy írjak! Ő üzeni: Köszönöm a Mária rádiónak, hogy közvetítette a józsefvárosi templomból Danko atya tanúságtételét. Beteg, ágyhoz kötött idős vagyok – de lélekben ott voltam a templomban. Együtt mondtam a rózsafüzért, végigimádkoztam a szentmisét, de engem különösképpen a tanúságtétel fogott meg.”

Egy bírálat: „Miért nem hirdették szélesebb körben a találkozót? Miért nem adnak több információt az ilyen találkozókról? A honlap hirdetése szerintem nem elég.”

„Régóta keresem a hitemet. A józsefvárosi templom főbejáratánál lévő plakát vitt be a templomba. Újra tanultam imádkozni, újra közel kerültem az Istenhez!”

„Az Orczy-kertben találtam egy szórólapot. A medjugorjei imádságra hívott. Először arra gondoltam, minek menjek el, tudok én otthon is imádkozni. Aztán mégis odamentem és soha nem fogom elfelejteni azt a közös szentségimádást.”

Még egy e-mail: „Eddig nem tudtam merre van Medjugorje. Most megtanultam – a szívemben. De azért idén nyáron elmegyek oda!”

Egy gyerek üzenete: „Mondjátok meg a Jézuskának és édesanyjának, hogy szeretem őket! Laci”.